Vetingu/Rreth 130 punonjës të burgjeve me dënime penale

schedule12:34 - 5 Shkurt, 2018

schedule 12:34 - 5 Shkurt, 2018

130 policë të burgjeve në Shqipëri kanë dënime penale. Kjo është konstatuar nga verifikimi i pastërtisë se figurës së policëve që po kryhet në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale.

Ky veting, sipas ministrise se Drejtesise bazohet ne ligjin per “Policine e Burgjeve” ku shprehimisht thuhet se një nga kriteret e përgjithshme për t’u pranuar në Policinë e Burgjeve është që personi të “mos jetë dënuar penalisht me vendim gjykate të formës së prerë”.

Ministria e drejtesise ben te ditur se , duke pasur si synim për garantimin e integritetit të punonjësve në çdo Institucion te Edukumit dhe Vuajtje te denimeve Penale, Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve, do të fillojë për garantimin e integritetit të punonjësve në çdo IEVP, Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve, si masë paraprake do të fillojë procedimin disiplinor ndaj personave që kanë rezultuar me rekorde penale.ndaj punonjesve që kanë rezultuar me rekorde penale./abcnews.al