Shqiptarët e Serbisë përfaqësohen vetëm nga një deputet në Parlament

schedule15:43 - 16 Dhjetor, 2017

schedule 15:43 - 16 Dhjetor, 2017

Nga 250 vende në parlamentin e Serbisë njëri prej tyre i është dhënë një deputetit shqiptar nga Bujanoci Fatmir Hasani. Por ai shprehet se e ka  të vështirë të mbrojë interest e pakicës që përfaqëson.

Fatmir Hasani punën e ka në kryeqytetin serb. Kuvendi i Serbisë ka 250 deputet dhe ata quhen përfaqësues të popullit. Në themelet mbi 100 vjecare edhe shqiptarët e Serbisë kanë histori të gjatë. Kanë rezistuar si deputet historikisht. Mandatin që shkoi humbën një deputet. Nga Bujanoci në Beograd.

Arritjet i kanë të vogla, por praninë të rëndësishme. Kërkesat e tyre drejt Beogradit kanë qenë të ndryshme, por fillimisht kërkojnë punë. Hasani thotë se me Shqipërinë marrëdhëniet kanë patur shkëputje.

Një kohë të shkurtër ishin pjesë të shumicës. Shqiptarët në Serbi nuk janë as pozitë e as opozitë./abcnews.al