Spanja miraton vaksinimin kundër Covid për fëmijët 5 deri në 11 vjeç

schedule14:30 - 7 Dhjetor, 2021

schedule 14:30 - 7 Dhjetor, 2021

Spanja ka miratuar vaksinimin kundër Covid për fëmijët 5 deri në 11 vjeç, pas një rekomandimi nga rregullatori europian i shëndetësisë në fund të muajit të kaluar. Vendimi vjen pasi vendi, me një shkallë vaksinimi mbarëkombëtar prej afro 80%, kërkon të mbajë në kontroll përhapjen e shpejtë të Covid.

Vaksinimi i fëmijëve dhe të rinjve, të cilët padashur mund ta transmetojnë virusin tek të tjerët, konsiderohet një hap kritik drejt zbutjes së pandemisë.

/abcnews.al