Kurti në ABC News: Doktor Berisha historian mbi mesataren

schedule23:30 - 26 Tetor, 2019

schedule 23:30 - 26 Tetor, 2019

Historian mbi mesataren e ka vlerësuar kryeministri i ardhshëm i Kosovës Albin Kurti, ish kryeministrin Sali Berisha. I ftuar në studion e Mbrëmje në ABC News të Mirela Milorit, Kurti thotë se doktor Berisha është njohës i mirë i historisë dhe politika pa historinë është lojë pa rregulla. Ndërsa si politikan ai e çmon ish kryeministrin Berisha për qëndrimin kundër Serbisë.

Milori: Zoti Berisha është një mbështetës i juaji mbrëmë ka qenë tee arjan can ka thënë që jeni politikan i rrallë jo vetëm në shqipëri se jeni njeri m fibër politke. si e vlerësoni berishën

Kurti: Besoj se ish Kryeministri dhe ish Presidenti i Republikës të Shqipërisë Sali Berisha ka mbajtur një qëndrim të theksuar kundrejt agresionit në arenën ndërkombëtare të Serbisë kundrejt Kosovës dhe kundër pazareve të rrezikshme dhe kjo është për t’u vlerësuar. Është tjetër çështje pastaj politika e brendshme e  Shqipërisë, por mendoj s doktori është njohës i mirë i historisë. Dhe në pikën 5 të programit të Vetëvendosjes 2010, që quhet shtet-ndertim dhe zhvillim ne themi se politika pa historinë është lojë, bile degjeneron edhe më keq sesa lojë, në lojë pa rregulla. Është e domosdoshme historia në politikë ashtu si dhe etika dhe idealet. Doktor Sali Berisha është historian mbi mesataren.

Milori: Po si politikan?

Kurti: Si politikan ai është i qendrës së djathtë dhe qëndrimi i tij kundër Serbisë, që është kundër nesh, është për t’u çmuar. /abcnews.al

NDIQNI INTERVISTËN E PLOTË