Shkodër, rritet numri i qenve, në urgjencën e spitalit në një javë 10 persona të sulmuar

schedule13:01 - 5 Nëntor, 2017

schedule 13:01 - 5 Nëntor, 2017

Në qytetin e Shkodrës është shtuar numri i qenve të rrugës dhe po ashtu janë shtuar dhe sulmet ndaj njerëzve. Por mbrojtësit e kafshëve raportojnë edhe për qen të dëmtuar dhe të gjymtuar nga njerëzit.

Qentë duket se kanë pushtuar Shkodrën.
Përllogariten afro 2500 që sorollaten rrugëve.
Një strehë për ta është e pamundur, thotë Izabela Sala e “Animmal Need’s Me”
Shumë qytetarë janë sulmuar.
Nga Spitali Shkodrës raportojnë për 10 raste në një javë me kafshime qeni.
Nga ana tjetër, mbrojtësit e kafshëve denoncojnë edhe për dëmtime të tyre.
“Animal Needs Me” është organizata e vetme në Shkodër e cila kujdesët për qentë e rrugës.
Kanë arritur të vaksionojnë falas dhe të kryejne sterizimin e rreth 900 kafshëve. Por problem mbetet shtimi i numrit në rrugët e Shkodrës me qen nga zona të tjera.
Duket si një betejë mes qenve dhe njerëzve. Kush prej tyre do të fitojë territor në Shkodër?/abcnews.al

 

https://youtu.be/5iN0i1aSbSQ