Dy apartamente në Tiranë, një biznes dhe 4000 euro, GJKKO vendos sekuestro për pasurinë e Doçajt

schedule15:46 - 14 Maj, 2021

schedule 15:46 - 14 Maj, 2021

Një shumë që kap vlerën e 4000 euro-ve, një njësi shërbimi në Durrës dhe dy apartamente në Tiranë. Është kjo pasuria për cilën GJKKO ka vendosur sekuestro me kërkesë të Prokurorisë pas një hetimi financiar të kryer në ngarkim të A. Doçaj dhe familjarëve të tij.

SPAK bën me dije në një njoftim për mediat, se Doçaj ishte pjesë e grupit kriminal që operonte në Danimarkë, Gjermani, Holandë, Suedi, Belgjikë dhe Shqipëri.

SPAK ka regjistruar një hetim pasuror në ngarkim të 6 personave që ishin pjesë e këtij grupi të cilin ishin nën hetim nga autoritetet daneze për veprat panele të trafikimit të narkotikëve, pastrimit të produkteve të veprës penale, të kryera në kuadër të një grupi të strukturuar kriminal

NJOFTIMI I SPAK

II. Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, mbi bazën e akteve të dërguara nga Prokuroria për Krime të Rënda ka regjistruar në datën 20.12.2019, procedimin penal pasuror nr.6, në ngarkim të shtetasve A. Doçaj, A. Beqiri, etj.

Nga studimi i akteve, rezulton se autoritetet daneze të drejtësisë, kanë kryer një hetim proaktiv ndaj disa shtetasve shqiptarë me banim në Danimarkë dhe jashtë saj, si shtetasi S. K. (alias J. K.), A. Doçaj, etj, për veprat penale të trafikimit të narkotikëve, pastrimit të produkteve të veprës penale, të kryera në kuadër të një grupi të strukturuar kriminal, që kanë operuar jo vetëm në territorin e Danimarkës, por dhe në Gjermani, Hollandë, Suedi, Belgjikë, Shqipëri, etj.

Pas regjistrimit të procedimit penal pasuror, Policia Gjyqësore pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit kreu një hetim financiar dhe pasuror të shtetasit A. Doçaj dhe familjarëve të tij. Në përfundim të hetimit, bazuar në parashikimet e Ligjit nr.10192 datë 03.12.2009 “Për parandalimin dhe Goditjen e Krimit të Organizuar dhe Trafikimit Nëpërmjet Masave Parandaluese kundër Pasurisë”, (Ligji Antimafia) me kërkesë të Prokurorisë, Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me vendimin nr.12 datë 04.05.2021 ndërmjet të tjerave ka vendosur:

• Sekuestrimin e një shume prej 4.000 Euro (llogari bankare);
• Sekuestrimin e një njësi shërbimi, me sipërfaqe 134 m2 në lagjen “Plazh”, Durrës;
• Sekuestrimin e një apartamenti me sipërfaqe 122.58 m2 në Tiranë;
• Sekuestrimin e një apartamenti me sipërfaqe 116.83 m2 në Tiranë.

/mv.abcnews.al