Fushata elektorale, Noka largohet nga Kukësi, PD nis votimin e kandidatëve nga anëtarësia

schedule10:00 - 24 Shtator, 2020

schedule 10:00 - 24 Shtator, 2020

Votimi për deputetë të PD në qarkun e Kukësit do të bëhet më 25 shtator. Anëtarët e PD janë thirrur të votojnë në bllok për listën e kandidatëve ose të refuzojnë një prej tyre.

Mesa duket, ish-deputeti Flamur Noka nuk është më në listën e Kukësit ku ka qenë përfaqësues në disa mandate.

Lexo edhe: Fushata elektorale, Noka largohet nga Kukësi, PD nis votimin e kandidatëve nga anëtarësia

Me vendim të Komisionit të Vlerësimit të Kandidatëve, lista e kandidatëve që sipas nenit 62 të Statutit të PDSH përmbushin të gjithë elementët e nevojshëm për ecurinë në karrierë, për përfaqësim politik të Partisë Demokraike, në nivel qendor apo lokal, që kalojnë fazën e dytë dhe i nënshtrohen konsultimit me anëtarësinë, është si më poshtë.

Dega Kukës, Qarku Kukës:

 1. ADMIR SINAMATI
 2. ARBEN CEJKU
 3. BASHKIM SHEHU
 4. IBRAHIM BRUKA
 5. SAHIT PRIZRENI
 6. VJOLLCA VATA

Dega Tropojë, Qarku Kukës:

 1. BESNIK DUSHAJ
 2. FERIDE RRAHMANI
 3. ISUF ÇELA
 4. LUSH SUSAJ
 5. MIMOZA HAJDARMATAJ
 6. XHEM NEZAJ

Dega Has, Qarku Kukës:

 1. AVENIR PEKA
 2. DEMUSH KASTRATI
 3. ELEZ MACI
 4. ISMET JAKU
 5. ZENEL KASTRATI

Pas përfundimit të procesit të konsultimit me anëtarësinë, kandidatët që konfirmohen nga anëtarësia, i nënshtrohen vlerësimit të Komisionit në fazën e tretë, ku secili anëtar voton bazuar kryesisht në vlerësimin e performancës politike të kandidatit dhe mundësinë e maksimalizimit të votës.

Pas këtij vlerësimi, rreth 300 kandidatë që do të kalojnë edhe fazën e tretë, lista i dorëzohet për vendimmarje finale Kryesisë së Partisë Demokratike. s.b/abcnews.al/