140 vjet nga krijimi i parë i muzikës së kultivuar

schedule14:59 - 22 Korrik, 2018

schedule 14:59 - 22 Korrik, 2018

Kanë kaluar 140 vjet nga krijimi i parë i muzikës së kultivuar “Marshi i bashkimit” dedikuar Lidhjes  Shqiptare të Prizrenit. Kjo vepër e rëndësishme muzikore lidhet me emrin e kompozitorit shkodran Palok Kurti. Muzikologu dhe studiuesi Vaso Tole në një intervistë për ABC News thotë se ka ardhur koha që ky kompozim për formacion bande muzikore, të përshtatet për orkestër simfonike me qëllim që të interpretohet më shpesh sesa në raste përvjetoresh.  /abcnews.al