Shkodër, hapet edicioni i 3-të i festivalit të filmit

schedule13:51 - 17 Maj, 2019

schedule 13:51 - 17 Maj, 2019

Është hapur edicioni i tretë i festivalit të filmit “Ekrani i Artit” organizuar nga Adrian Paci. Nga salla e teatrit “Migjeni” ai do të zhvendoset në oborret e shtëpive karakteristike të Shkodrës

 

Jo film argëtues, por provokues që depërton në mënyrën më të çuditshme tek spektatori.

Perdja që lëviz dhe frika që fshihet pas saj.

Një botë magjike që shikohet vetëm nga fëmijët, por që betoni dhe gradaçelat, rutina po e mbysin këtë magji.

Kur të rriten do mësojnë, shënime, fotografi, unaza, orë që vazhdon të ec, të gjetura nga njerëzit e përpirë nga thellësia e detit në kërkim të një të ardhmeje më të mirë.

Punëtori që nuk lodhet asnjëherë edhe pse ai vazhdon në të njëjtin ritëm të punës që 50 vite, kurse  brigadieri i dikurshëm i tij sot është pronar.

Paradokset, ndjenjat, mendimet, dyshimet, përjetimet janë pjesë e këtij edicioni të tretë të Festivalit “Ekrani i Artit”, nën drejtimin e artistit Adrian Paci.

Ka një lloj dashamirësie për produktin kulturor ka respekt karshi kësaj. njerëzit vijnë me një lloj pritshmërie dhe jo gjithmonë duhet ti përgjigjesh pritshmërisë duke i ofruar një produkt me kode të mirëpërcaktuara”, Adrian Paci organizator i këtij festivali.

Të bësh një festival të filmit në një qytet ku ka edhe s’ka kinema është e vështirë, por edhe e lehtë.  Arti depërton tek njerëzit dhe interesi vjen në rritje.

“Fakti që qytetit i mungon një kinema është një handikap i madh për qytetin, por nga ana tjetër, të bësh një festival për filmin në një qytet ku mungon kinemaja është sfidë sepse mbushet një boshllëk e ndonjëherë të operosh atje ku m ungon dicka është më sfiduese”, tha ai. 

Hapja e festivalit u mbajt në Teatrin “Migjeni” të Shkodrës i cili mori pamjen e një kinemaje. Ai   do zhvendoset nëpër oborret e shtëpive karakteristike të Kolë Idromenos, tek  Llazanët apo edhe tek shtëpia e rilindasit Pashko Vasa.

Me pjesëmarrjen e artistëve shqiptarë dhe të huaj të cilët përveç filmit eksperimental në këtë edicion të tretë të Ekranit të Artit, do ketë edhe video-art dhe filma dokumentar./ABC News Albania 24/7