Rama pritje me mësuesit me rastin e festave të fundvitit

schedule20:13 - 28 Dhjetor, 2017

schedule 20:13 - 28 Dhjetor, 2017

Në atmosferën festive të një pritjeje të organizuar për mësuesit në Pallatin e Kongreseve, kryeministri Edi Rama dha një lajm të mirë për të pranishmit.

“Ne kemi në program rritjen e mëtejshme të pagae për mësuesit. Pagat për mësuesit janë rritur në mënyrë të ndjeshme, ju jeni vetë dëshmitarë.

Megjithatë ne jemi të vetdijshëm që është shumë më mirë se ç’ishte por është më pak se ç’duhet të jetë. Për këtë arsye do të vazhdojmë rritjen progresive të pagave për mesueset dhe mësuesit”.

Rama theksoi se sistemet e testimit, rekurtimit do të jenë shumë rigorozë, por se për ata që do të kene vlerë pozitive në kartën e performancës paralelisht do të rriten edhe të ardhurat.

Më tej, duke bërë një paralelizëm mes një klase dhe kabinetit qeveritar, kryeministri vlerësoi mundimin e arsimtareve dhe ripohoi përmirësimin e shpërblimit financiar për ta.

“Unë drejtoj një qeveri me numrin më të vogël të ministrave në histori dhe e di shumë mirë cfarë vështirësie është për ta pasur qeverinë të disiplinuar. Imagjono ju që keni klasa, edhe nganjëherë me shumë sesa është norma dhe duhet të mbani të disiplinuar gjithë ata fëmijë dhe duhet t’i motivoni, t’i mësoni të respektojnë rregullat përditë përditë përditë. Krahasuar me mundimin tuaj, mundimi im është shumë më i vogël, ndërkohë që paga ime është padrejtësisht shumë më e madhe se e juaja. Këtë diferencë së bashku ne do ta ngushtojmë. Nuk mund t’ju premtoj që në fund të katër vitee paga juaj do jetë afër times, por mund t’ju premtoj që imja nuk do të rritet, ndërsa e juaja do rritet çdo vit”.

Me herët, kryeministri Rama nënvizoi  se mësuesia duhet të përfshihet me patjetër në kategorinë e parë të profesioneve në vend. /abcnews.al