Pesë mënyrat si të humbësh peshë që nuk duhen nënvlerësuar

schedule22:13 - 19 Janar, 2018

schedule 22:13 - 19 Janar, 2018

Merreni me ngadalë!
Të humbësh peshë nuk është një proces i lehtë dhe i shpejtë, prandaj cilido që kërkon të humbë peshë nuk duhet të nxitohet në konkluzione. Duke ngrënë 50 deri në 600 kalori më pak në ditë ju ndihmon shumë të bini në peshë.

Stërvituni pak por shpesh
Të rriturit duhet të bëjnë 150 minuta ushtrime në ditë. Personat mbi 65 vjeç ose çdokush që ka një problem shëndetësor duhet të konsultohet me një mjek në fillim.

Bëni një jetë aktive dhe digj sa më shumë kalori
Mesatarisht, meshkujt kanë nevojë për 2500 kalori në ditë ndërsa femrat 2000. Sa më shumë të lëvizësh në ditë aq më shumë kalori digjen. Ec sa më shumë ose ngjit disa shkallë më shumë.

Mos e teproni me pijen!
Të ndryshosh mënyrën se si pi alkool mund të të ndihmojë të biesh nga pesha.

Mbani një dietë të shëndetshme
Ky është çelësi për të humbur peshë. Hani sa më shumë fruta dhe perime. Hani të paktën pesë ose shtatë fruta në ditë.