PD kërkon verifikim për kandidatin e Berishës në Lushnje: Fshehu dënimin për vjedhje në Angli

schedule10:34 - 22 Shkurt, 2022

schedule 10:34 - 22 Shkurt, 2022

Partia Demokratike kërkon nga Komisioni Qëndron i Zgjedhjeve verifikim për kandidatin e “Shtëpisë së Lirisë”  në Lushnje, Elton Bano. Sipas PD-së ka të dhëna se ai ka fshehur një dënim për vjedhje në Britaninë e Madhe.

“Partia Demokratike i kërkoi KQZ-së verifikimin sipas ligjit të dekriminalizimit të kandidatit të LSI-PDK në Lushnjë Elton Bano.  PD ka të dhëna se ai ka fshehur një dënim për vjedhje në Britaninë e Madhe. “Sipas informacioneve të verifikuara në rrugë konfidenciale nga Partia Demokratike, rezulton se shtetasi Elton Ilir Bano, i datëlindjes 24.07.1978 ka qenë i proceduar dhe i dënuar në Britaninë e Madhe për kryerjen e veprës penale të vjedhjes, në periudhën 1998-2000.”- thuhet në kërkesën e PD drejtuar KQZ-së.

PD thekson se këto të dhëna janë fshehur qëllimisht në deklarimin e kandidatit, një fakt që sjell përjashtimin e menjëhershëm të tij.“Fshehja e këtyre të dhënave ka qenë me qëllim për të penguar institucionet të kryejnë verifikimin.”-thuhet në kërkesën e PD për verifikimin e Elton Banos, kandidat i LSI-PDK për Bashkinë e Lushnjës.  3 vitet e fundit, PD ka bërë kërkesa për verifikime të përfaqësuesve te PS në disa Bashki pas zgjedhjeve të Qershorit 2019 dhe të gjitha faktet e bëra publike kanë rezultuar të vërteta”, thuhet në deklaratën e PD.

g.v/abcnews.al