Paqëndrueshmëria e motit, shtohen të sëmurët me infeksione virale

schedule15:39 - 25 Shtator, 2019

schedule 15:39 - 25 Shtator, 2019

Me ndryshimin e motit ndryshon sëmundshmëria. Për shkak të infeksioneve virale vetëm në Shërbimin Infektiv në Qendrën Spitalore “Nënë Tereza” në Tiranë, çdo ditë kërkojnë ndihmën e mjekëve rreth 100 persona. Mjekja Najada Çomo jep këshillat për t’u mbrojtur nga virozat.

Luhatjet e temperaturave gjatë 24 orëve shumë persona i kanë përballur me infeksionet virale. Vetëm në Shërbimin Infektiv në Qendrën Spitalore “Nënë Tereza” në Tiranë çdo ditë kërkojnë ndihmën e mjekut rreth 100 pacientë.

Mjekët tregojnë se për shkak të komplikacioneve një pjesë e tyre qëndrojnë në spital. Ndërsa presin që fluksi i pacientëve të jetë më i lartë muajin që vjen bluzat e bardha apelojnë për kujdes të shtuar me higjienën personale.

Me ndryshimin e motit ka ndryshuar dhe sëmundshmëria. Mjekët tregojnë se vjeshta e nxehtë ndikoi që shumë persona të shfaqnin probleme me aparatin tretës deri në fillim të Shtatorit./ABC News Albania 24/7