Ndalohet telefoni në shkolla/ Urdhër i Ministrisë së Arsimit, synon përqëndrimin në mësim

schedule15:43 - 14 Shtator, 2023

schedule 15:43 - 14 Shtator, 2023

Nxnësve dhe mësuesve në shkollat nëntëvjeccare dhe gjimnazet në të gjithë vendin i ndalohet telefoni në mjediset e shkollave.

Ministria e Arsimit  ka rikthyer  dy  urdhëra të rreth pesë viteve më parë  ndërsa drejtuesit e shkollave tregojnë arsyet.

Por jo të gjithë prindërit janë dakord më këtë vendim dhe nuk jua heqin telefonin fëmijëve nga ccanta kur  i nisin për mësim.

Në  raste të tilla  në shkollën  9 vjeccare “Servete Macci” në Tiranë zgjidhja vjen nga mësuesit kujdestar.

Në ccdo rast një telefon i posaccëm dhe   numrat e drejtueseve të shkollës janë të hapur për të komunikuar me prindërit

Në vitin 2018 kur ky urdhër doli për herë të parë  dështoi të zbatohet , mbetet për tu parë se ccdo të ndodhë këtë vit shkollor  ndërkohë në  këto ditë të para të shkollës  mësuesit ndajnë këtë mendim.