Fjetja e shumtë shkakton vdekje të parakohëshme

schedule18:02 - 7 Gusht, 2018

schedule 18:02 - 7 Gusht, 2018

Sipas disa studimeve të fundit, fjetja e 8 apo më shumë orëve çdo natë mund të krijojë rrezikun e një vdekjeje të parakohëshme.

Studimi i kryer në Universitetitn Keele në Staffordshire të Anglisë, tregon së njerëzit të cilët kanë tendencën që ti përkushtohen gjumit më shumë se sa nevojitet, bëjnë të mundur që tu shfaqen më vonë probleme me frymëmarrjen dhe sëmundje të ndryshme të zemrës.

Dembelizmi që shoqërohet me këtë simptomë është gjithashtu tregues i një shëndeti të përgjithshëm jo të mirë. Studimi përfshiu rreth 3 milionë njerëz. Gjithashtu, për marrjen e të dhënave, u nevojit një përiudhë kohore që përfshin vitet 1970-2017, duke marrë informacione për vdekshmërinë e sëmundjet kardiovaskulare në përpjestim me sasinë e gjumit tek secili person.

Studiuesit rekomandojnë që sasia e nevojshme për çdo njeri, është 7 orë gjumë në natë./abcnews.al