EMRI/ Makina luksoze, vilë e truall, kjo është pasuria e 46-vjeçarit në Elbasan që iu sekuestrua

schedule09:38 - 6 Tetor, 2022

schedule 09:38 - 6 Tetor, 2022

ELBASAN –  3.5 milion euro pasuri i janë sekuestruar Albert Topuzit në qytetin e Elbasanit. Sipas policisë 46-vjeçari dyshohet se e ka përfituar pasurinë e tij nëpërmjet aktivitetit kriminal.

Nga prokuroria mësohet se Albert Topuzit i janë sekuestruar një vilë tre katëshe, një vilë 2 katëshe, 3 apartamente, si dhe 5 automjete, mes tyre edhe makina luksoze si ‘Porsche’, ‘BMË’ apo ‘Audi’.

Në njoftimin e prokurorisë mësohet se janë sekuestruar edhe 4 sipërfaqe truall, një biznes për prodhimin e betonit.

Albert Topuzi është autor i dyshuar për veprën penale “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarive kriminale”, pasi më parë ka qenë i arrestuar në Itali, për veprën penale “Shfrytëzimi i prostitucionit”, në rrethana rënduese. Disa prej pasurive i kishte kaluar në emër të vëllezërve të identifikuar si Bashkim dhe Gentian Topuzi.

Pasuria e sekuestruar: 

Gjykata e Shkallës së Parë Elbasan me vendimin Nr.746 (60614-02754-13), datë 03.10.2022, ka vendosur:

• Pranimin e kërkesës së Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan.

• Vendosjen e masës së sigurimit “Sekuestros preventive” mbi objektet:

1. Pasuria nr.22/25 trual + ndërtesë 2 kate (godinë shërbimi), përfituar me leje legalizimi në vitin 2013;

2. Pasuria nr.429/11 vol 19 faqe 92, ZK 8526 e llojit truall që disponohet nga shtetasi A.T;

3. Pasuria nr. 4/611+1-29 vol 23 faqe 20, Zk 8524, sipërfaqe 109 m2, vlera 5,354,080 lekë përfituar me kontratë shitblerje në datë 22.08.2012;

4. Pasuria 22/23 ZK 8526, godinë banimi 1 kat, përfituar me leje legalizimi në vitin 2013;

5. Pasuria nr.429/13 vol 19 faqe 94, ZK 8526 e llojit truall që disponohet nga shtetasi G.T;

6. Pasuria nr.5/289 ZK 8524, e llojit ndërtese 3 kate + bodrum + nënçati, me sipërfaqe 241,8 m2 truall, nga kjo ndërtesë : kati përdhe sip.153,8 m2, kati bodrumit me sip 151.4 m2, kati i parë me sip 164.5 m2, kati dytë me sip 164.5m2, sip. e nënçatisë 140+24.1 m2;

7. Pasuri nr.22/24 ZK 8526, godinë banimi 1 kat 60 m2, përfituar me leje legalizmi në vitin 2013;

8. Pasuria nr.429/12 vol 19 faqe 93, ZK 8526 e llojit truall;

9. Pasuria nr.5/149+1-21, vol 6 faqe, 136 ZK 8524 e llojit apartament në bashkëpronësi mes G.T dhe A.T, përfituar nga privatizimi që disponohen nga shtetasi B.T;

10. Automjetet me targë AA 3.. CD, AV 2.., AA 1.. YN, AA 4.. DA në pronësi të shtetasit B.T; dhe

11. Automjeti me targë automjetin me targë AA 6.. RM në pronësi të shtetasit G.T.

/abcnews.al/