Ed Sheeran fitoi gjyqin ndaj akuzave për plagjiaturë

schedule19:53 - 4 Maj, 2023

schedule 19:53 - 4 Maj, 2023

Një juri në Manhattan zbuloi se hiti i Ed Sheeran “Thinking Out Loud” nuk cenonte të drejtat e autorit të këngës klasike të Marvin Gaye “Let’s Get It On”.

Juria përcaktoi se Sheeran nuk kopjoi elementë kompozicional ose melodi nga “Let’s Get It On”. Juria vendosi se Sheeran krijoi në mënyrë të pavarur këngën e tij.

Pasi mësoi vendimin, këngëtari përqafoi avokatët e tij.

Familja e Ed Townsend, i cili shkroi “Let’s Get It On” me Gaye, e kishte akuzuar Sheeran për kopjimin e hitit të vitit 1973.

Paditësit kishin pretenduar ngjashmëri midis përparimit të akordit, ritmit harmonik dhe disa melodive në të dy këngët.

Ekipi ligjor i Sheeran kishte argumentuar se meloditë janë të ndryshme dhe elementët e përdorur në të dyja këngët janë të zakonshme në muzikën pop. /abcnews.al