Anila Zajmi vazhdon kërkimin e gjurmëve shqiptare 

schedule15:31 - 11 Dhjetor, 2017

schedule 15:31 - 11 Dhjetor, 2017

Anila Zajmi sjell shpirtin shqiptar  përmes peisazheve në ekspoziten” Mirazh”.  Zajmi thotë se edhe në  realizimin e peisazheve për së gjalli në natyrë, drita e kostumeve shqiptare vjen natyrshëm edhe në pikturë.

Mirazhi i Anila Zajmit në pikturë është si një vorbull mes ëndrrës dhe realitetit, por me një moto të qartë na rrëfen artistja.

Megjithëse peisazhi natyra e ka bërë të shkëputet nga përditshmëria, sërish në piktura e saj ka notat e kostumografisë shqiptare.

Këto punime janë fryt i kolonive të realizuara mes artistësh për së gjalli në natyrën shqiptare dhe në Itali, ku edhe jashtë territorit Zajmi vjen në kërkim të gjurmëve shqiptarem, pasi asaj i intereson e brendshmja historia.

Etimilogjia është një fushë kërkimore që frymëzon se tepërmi, pasi e ndihmon të ndërthurë ndjesitë.

Anila Zajmi ka pikturuar gjithnjë në heshtje, por pas disa viteve mungesë shfaqet si mirazh përmes 25 tablove./abcnews.al