Këto janë dy produkte që nuk i mungojnë shtëpisë dhe kombinimi i tyre ka veti të pabesueshme kuruese. Konsumi i tyre i përditshëm mund të ndihmojë afatgjatë për të shmangur medikamentet.
Më e mira nga të gjitha, ata kanë shije të mrekullueshme! Thjesht përzieni sasi të vogla në ujë të nxehtë dhe përdorni në sallatat tuaja frutash ose konsumojeni direkt me lugën e çajit!
Të gjitha përfitimet e mjaltit me kanellë
- Ul nivelin e kolesterolit
“Gjysmë lugë çaji kanellë në ditë është treguar se ul ndjeshëm nivelet e sheqerit në gjak, triglicerideve, kolesterolit LDL (të keq) dhe niveleve totale të kolesterolit te njerëzit me diabet të tipit 2”.
Nga ana tjetër, mjalti parandalon oksidimin e kolesterolit LDL “kolesteroli i keq”, i cili ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të zemrës. Gjithashtu mund të ulë presionin e gjakut, të lehtësojë rrjedhjen e gjakut në zemër dhe sistemin venoz. Thjesht përzieni dy lugë gjelle mjaltë me tre lugë kanellë në një tas të vogël dhe shtoni një lugë çaji nga kjo përzierje në çdo vakt.
- Lehtëson dhimbjet e artritit
Artriti shpesh shkaktohet nga inflamacioni i indeve të kyçeve. Organizata Ndërkombëtare për Artritin rekomandon që pacientët duhet ta menaxhojnë këtë gjendje duke marrë ato lëndë ushqyese që lehtësojnë dhimbjen, reduktojnë inflamacionin dhe kanë një efekt të përgjithshëm pozitiv shëndetësor.
Si mjalti ashtu edhe kanella kanë përfitime të forta anti-inflamatore. Mjafton të mbushni një filxhan me ujë të vluar dhe të përzieni në të dy lugë gjelle mjaltë dhe një lugë kanellë. Përgatitni dhe pini pijen dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje, për rezultate më të mira.
- Lufton infeksionin e fshikëzës së tëmthit
Fshikëza e tëmthit prodhon biliare që ndihmon në absorbimin e vitaminave të tretshme në yndyrë në zorrë. Kolesteroli i tepërt në dietë mund të çojë në formimin e gurëve të tëmthit, të cilët nga ana tjetër shkaktojnë sekrecione bakteriale dhe infeksion. Kjo gjendje mund të jetë kërcënuese për jetën.
Mjalti dhe kanella jo vetëm që ulin kolesterolin, por mjalti shëron edhe indet e dëmtuara. Për ta shijuar, shtoni dy lugë çaji kanellë dhe një lugë gjelle mjaltë në një filxhan me ujë të ngrohtë.
- Kurë për ftohjet
Si mjalti ashtu edhe kanella kanë përfitime antivirale, të cilat janë veçanërisht efektive kundër virusit të gripit. Mjafton të konsumoni 1 lugë çaji mjaltë me 1/4 e lugës së çajit kanellë çdo disa orë kur ndjeni të ftohur ose kërcënimin e gripit.
- Forcon sistemin imunitar
Mjalti dhe kanella janë të dy imunomodulues, që do të thotë se ato janë të afta të modifikojnë ose rregullojnë një ose më shumë funksione të sistemit imunitar. Konsumimi i një sasie të vogël çdo ditë ndihmon sistemin imunitar të luftojë bakteret, viruset dhe infeksionet.
Kanella mund të ndërveprojë me disa barna me recetë dhe kështu të përkeqësojë gjendjet ekzistuese mjekësore. Për të konsumuar kanellë duhet të kërkoni këshillën e mjekut nëse keni një gjendje shumë të rëndë për të cilën jeni duke marrë mjekim./abcnews.al