3 zakone që duhet të hiqni për të parë përparimin në palestër

schedule15:17 - 27 Mars, 2023

schedule 15:17 - 27 Mars, 2023

Ushtrimi është shumë më tepër se një mënyrë për të mbajtur fizikisht në formë, na ndihmon të qëndrojmë të shëndetshëm edhe mendërisht, për të lehtësuar tensionin e jetës së përditshme. Ka programe për të gjithë, me siguri do të gjejmë diçka interesante të cilës mund t’i kushtojmë edhe tre orë nga koha jonë, çdo javë, ndërsa rezultati, si fizikisht ashtu edhe psikologjikisht, na shpërblen.

Megjithatë, ka disa gjëra që duhet t’u kushtojmë vëmendje. Kjo është për shkak se është shumë e lehtë të adoptosh zakone që sabotojnë programin dhe përparimin tonë.

Ne nuk i kushtojmë të njëjtën vëmendje të gjitha grupeve të muskujve

Është një gjë të stërvitim pak më shumë bustin ose këmbët dhe tjetër gjë të shmangim plotësisht stërvitjen e një grupi muskujsh. Gjithçka varet nga qëllimet tona, por ekuilibri është i nevojshëm për të mbajtur përbërjen e trupit tonë në nivele të shëndetshme.

Po mundohemi shumë

Disiplina është e rëndësishme dhe po, ushtrimet janë prioritet. Megjithatë, nëse jeta jonë shkon prapa sepse kemi vetëm stërvitje, anulojmë daljet dhe dita jonë sillet rreth orarit të palestrës, herët a vonë do të përfundojmë keq.

Ne e shpërfillim teknikën

Edhe ushtrimi më i thjeshtë është i rrezikshëm për trupin nëse e kryejmë me teknikën e gabuar. Është më mirë të përdorni peshë më të lehtë dhe të bëni ushtrimin në mënyrë korrekte sesa të lëndoni veten, ky është gabimi më i madh që bëjmë, pasi i kushtojmë vëmendje të madhe peshës që ngremë, dhe jo qëndrimit të duhur./abcnews.al