Ura e Zogut drejt shkatërrimit të plotë

schedule15:38 - 18 Shkurt, 2018

schedule 15:38 - 18 Shkurt, 2018

Ura shumë vjeçare e ndërtuar mbi lumin Mat, që në kohën e Mbretit Zog ka pësuar dëmtime të shumta. Deri tani askush nuk ka ndërhyrë për rikonstruksionin dhe ruajtjen e saj, megjithëse përfshihet tek monumentet kulturore.

U ndërtua në vitin 1927 nga një inxhinier italian. Projekt i Mbretit Zog, nga ku mori edhe emrin e tij.

Sot, ura me harqe ose e quajtur ndryshe Ura e Zogurt mbi lumin Mat po shkon drejt shkatërrimit.

Ajo nuk qarkullohet më nga automjetet.
Aty mund të lëvizin vetëm këmbësorë.

Çdo ditë, ura dëmtohet nga reshjet ose persona të papërgjegjshëm, të cilët marrin pjesët metalike.

Dy këmbët e saj kanë pësuar çarje.
I vetmi që shqetësohet për të është ky specialist i ndërtimit.

Gjergj Ngjeçi thotë se ura është rrezik dhe institucionet përgjegjëse duhet të marrin masa për rikonstruksionin e saj.

Vepra kulturore që po degradon dita-ditës është e njohur si një ndër më të mëdhatë në Ballkan. Ajo ndodhet në krahun e majtë të Rrugës së Kombit dhe ura lidhej me Kurbinin, Mirditën dhe Lezhën./abcnews.al