Si ta kuptoni nëse dikush po ju ndjek në Instagram?

schedule12:54 - 4 Prill, 2022

schedule 12:54 - 4 Prill, 2022

Bota e mediave sociale është e çuditshme. Nëse e kemi profilin tonë të IG të hapur , për shembull, të gjithë mund të shohin fotot që ngarkojmë, historitë tona, të nxjerrin përfundime për jetën tonë pa na njohur. Edhe ndryshimi midis kureshtjes së thjeshtë të një personi që rastësisht sheh emrin tonë në pëlqimet e një postimi, dhe ndjekjes së vërtetë, atë që të gjithë kemi bërë në një moment, le të mos fshihemi është i madh

Nëse nuk e dini termin përndjekje, ne do ta shpjegojmë atë. I referohet vizitave të rregullta në një profil që ne mund të mos ndjekim. Zakonisht bëhet në raste dashurie apo xhelozie dhe e bëjmë me shumë kujdes, nuk duam t’i përgjigjemi gabimisht asnjë momenti kryesor në histori dhe as të pëlqejmë një postim pesëvjeçar.

Kur jemi stalker, gjithçka është në rregull. Po sikur të jemi objekt vëzhgimi?

Fatkeqësisht, ne nuk mund të shohim se kush hyn në profilin tonë. Megjithatë, historitë tona dëshmojnë shumë. Vetëm për shkak se kemi mundësinë të shohim se kush i ka klikuar, do të identifikojmë lehtësisht personat që, pa qenë ndjekës, janë gjithmonë në listë.

Përveç kësaj, nëse mesazhi “Përdoruesi me emrin @tade është në Instagram” vazhdon të na vijë, ai i referohet të njëjtit person dhe sugjeron që ta ndjekim, ndoshta është dikush që është veçanërisht i interesuar për profilin tonë.

Më në fund, dikush mund të na ndjekë duke përdorur një profil të rremë. Kjo është e lehtë për t’u dalluar: Zakonisht është private dhe ka pak ose aspak ndjekës, pa postime dhe avatarë të dyshimtë.

Si mund ta mbrojmë veten?

Opsionet janë të thjeshta. Ose do ta bëjmë profilin tonë privat duke shkuar te cilësimet, ose thjesht do t’i fshehim historitë tona./abcnews.al