Shkak një incident, gjysmë milioni njerëz pa energji elektrike në Odesa

schedule18:23 - 4 Shkurt, 2023

schedule 18:23 - 4 Shkurt, 2023

Gjysmë milion njerëz janë pa energji elektrike pas një aksidenti “të rëndësishëm” në një nënstacion elektrik në Ukrainë (shih postimin në 12:17).

Maksym Marchenko, një kolonel ukrainas, shkroi në Telegram: “Një aksident i rëndë ndodhi në një nga objektet energjetike të NPC Ukrenergo, i cili shkaktoi një zjarr.

“Për shkak të kësaj, rajoni i Odessa dhe qyteti i Odessa ishin pothuajse plotësisht të çaktivizuar. Deri tani, pothuajse 500,000 abonentë nuk kanë energji elektrike.”

Janë marrë masat emergjente për eliminimin e pasojave të aksidentit dhe rifillimin e funksionimit të sistemit energjetik.

“Me kërkesën tonë, Ministri i Energjisë dhe kreu i Ukrenergo u dërguan urgjentisht në Odessa. Së bashku me ta, ata tashmë kanë mbajtur një takim urgjent të shtabit operativ për eliminimin e aksidentit dhe furnizimin me energji elektrike për konsumatorët,” kreu i tha administrata rajonale e qarkut Odessa.