Shaban Sinani sjell anën e panjohur të Jeronim De Radës

schedule15:37 - 8 Prill, 2018

schedule 15:37 - 8 Prill, 2018

Shaban Sinani me anë të studimit “Hieronymi në Botën arbëreshe”, përpiqet të rintegrojë Jeronim De Radën në letërsine shqipe. Sinani në këtë studime thekson se De Rada është prijësi i Letërsisë Europiane në letrat shqipe. Studiuesi në një intervistë për ABC News rrëfen domosdoshmërinë e njohjes së veprës së De Radës  ashtu si ai e shkroi dhe jo përmes përshtatjes, ku shpesh ka firo nga varianti origjinal./abcnews.al