“Russiagate”, ish-këshilltari i Shtëpisë së Bardhë i bindet Trump

schedule20:30 - 21 Maj, 2019

schedule 20:30 - 21 Maj, 2019

Një ish-këshilltar i Donald Trump i është bindur thirrjes së presidentit për të mos dëshmuar në Kongres mbi ndërhyrjen e përfolur ruse në zgjedhjet e 2016-s. Të irrituar, demokratët kanë paralajmëruar me aksion ligjor kundër ish-funksionarit të Shtëpisë së Bardhë.

Një ish-këshilltar i Shtëpisë së Bardhë nuk është paraqitur në Kongres për të dëshmuar mbi hetimin e prokurorit të posaçëm Robert Myler, pavarësisht thirrjes që ishte bërë në adresë të tij.

Kishte qenë presidenti Donald Trump që i kishte bërë thirrje ish-vartësit të tij Donald Mek Gehn që të mos paraqitej përpara komisionit të drejtuar nga demokratët. Kjo ka detyruar kreun e komisionit gjyqësor të Kongresit, Xherold Nedller që të paralajmërojë marrjen e masave ligjore kundër Mek Gehn. “Thirrjet tona nuk merren sipas dëshirës.

Ky komision do ta marrë dëshminë e zotit Mek Gehn edhe nëse do të na duhet të shkojmë në gjykatë”, ka deklaruar Nedller. Ish-funksionari i Shtëpisë së Bardhë mund të gjykohet për shpërfillje të thirrjes së Kongresit. “Nuk do të lejojmë që presidenti të bllokojë thirrjet e Kongresit, duke vendosur veten e tij dhe aleatët mbi ligjin”, ka shtuar Nedller. Mek Gehn shërbeu si këshilltar në selinë presidenciale për thuajse dy vejt, para se të jepte dorëheqjen në tetor të 2018-s. Në një rast të mëparshëm, ai u tha hetuesve të çështjes mbi ndërhyrjen ruse se ishte ndjerë nën presion nga presidenti Trump për të shkarkuar prokurorin Myler./ABC News Albania 24/7