Reduktimi i burokracive, Peleshi e Klosi përballë grupeve të interesit

schedule12:31 - 1 Shkurt, 2018

schedule 12:31 - 1 Shkurt, 2018

Reforma e Shërbimeve Publike ka qenë tema që ka vënë përballë dy ministra të kabinetit qeveritar me grupet e interesit. Në thelb të kësaj reforme është ulja ndjeshëm e burokracive që rendojnë mbi qytetarin dhe sipërmarrjen.

Shmangia e ecejakeve të qytetarëve me dokumente në duar që duhet të firmosen nga intitucione të ndryshme shtetërore e ka një burim frymëzimi.

Arritjen e këtyre tre objektivave Ministra e Bujqësisë dhe Ministria e Turizmit ka nisur ta konkretizojë me reduktimin e burokracive.

 

E ardhmja është zbatimi online i të gjitha këtyre procedurave. Ministria e turizmit do të paraqesë brenda shkurtit platformën që lejet mjedisore të plotësohen online. Qëllimi pas të gjitha këtyre ndërmarrjeve është një dhe i përbashkët për të gjitha strukturat e shtetit./abcnews.al