Pronarët e shtëpive Monument Kulture në Shkodër kërkojnë të përjashtohen nga taksa e pronës

schedule16:05 - 16 Nëntor, 2017

schedule 16:05 - 16 Nëntor, 2017

Pronarët e shtëpive të shpallura monument kulture në Shkodër, kërkojnë të përjashtohen nga taksa e pronës. Sipas tyre, taksa që pritet të rritet në 2018-en, do ta bëjë më të vështirë mirëmbajtjen e kësaj prone.
Pronaret i kanë dërguar një shkresë komisionit parlamentar të ekonomisë dhe Financave.
Peter Saraçi lektor i lëndës së Pasurive të Paluajtëshme në Fakultetin Ekonomik ne Shkoderthekson se mungesa e sqarimit në projektligj për banesat monument kulture dhe vlerësimi për godinat e ndërtuara para e pas vitit 199 janë probleme që kërkojnë sqarim përmes udhëzimeve./abcnews.al

 

https://youtu.be/qNxd7iyn864