“Lufta e ftohtë” vazhdon në Vlorë, prefekti i kthen buxhetin Lelit

schedule11:11 - 20 Janar, 2022

schedule 11:11 - 20 Janar, 2022

Prek disa kohësh në Vlorë dy institucionet më të larta vendore bashkia dhe ai i prefekturës nuk kanë marrëdhënie të mira.

Së fundmi mësohet se Prefektura e Vlorës me drejtues Flamur Manaj i ka kthyer buxhetin e miratuar në mbledhjen e këshillit të bashkisë në drejtimin e Dritan Lelit në muajin dhjetor.

Institucioni i prefektit nuk e ka miratuar projekt-buxhetin e bashkisë për vitin 2022.

Sipas burimeve nga bashkia e Vlorës mësohet se mosmiratimi i buxhetit është për shkak të rritjes se taksave të pastrimit në paketën fiskale gjë e cila nuk është pasqyruar në shpenzimet për pastrimin.

Ndërkohë sipas projekt buxhetit të paraqitur në prefekturë shpenzimet e pastrimit për vitin 2022 janë më të ulëta se viti 2021.

Ndërkohë tashmë pritet që pas 15 ditësh ky buxhet të diskutohet sërish në këshillin e bashkisë./abcnews.al