Plani i masave për sezonin veror, Tatimet: 75.2 mln lekë dëm

schedule15:22 - 25 Korrik, 2018

schedule 15:22 - 25 Korrik, 2018

Dy mijë subjekte me shkelje dhe  një dem prej  75. 2 milionë lekësh kanë konstatuar inspektorët e Hetimit Tatimor gjatë kontrolleve të ushtruara në zonat bregdetare nga muaji Qershor deri në Korrik.

Përmes një njoftimi për shtyp, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve thekson se 200 subjekte u regjistruan në organet tatimore, ndërsa 35 milionë lekë detyrime të prapambetuara u arkëtuan.

Ndërkohë që mbi tre mijë tatimpaguesve u është adresuar thirrja për korrektesë për të zbatuar legjislacionin tatimor për fatuara e faturat e shitjes dhe të  blerjes, regjistrimin e tyre në  librat përkatës, deklaratën e TVSH-së, kontributet shoqërore dhe shëndetësore dhe deklaratën e të punësuarve rishtas./abcnews.al