Përmirësimi motit, si paraqitet situata në Shkodër

schedule08:44 - 24 Janar, 2023

schedule 08:44 - 24 Janar, 2023

Situata në Qakun e Shkodrës si pasojë e përmbytjeve ende nuk ka një përmirësim për shkak të përmirësimit të motit gjatë ditës së sotme.

Gjithësi reshjet intensive të ditës së djeshme kanë bërë që niveli në lumin Drin dhe Liqen të rritet, ndërsa sipërfaqa e tokës nën ujë mbetet e pandryshuar, 1400 hektarë.

Gjithashtu ujësjellësi Oblika 1 është endë jashtë funksionet dhe në 15 banesa ka prezencë të ujit në oborre.

Njoftimi:

Situata në Bashkine Shkodër, në orën 08.00 të datës 24.01.2023 paraqitet si më poshtë:

Niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallekut) shënon kuotën 6.10 ka rritje me 5 cm në orën 18.00 të dates 23.01.2023 ( kuota max 7.50 m )

Niveli i Liqenit ( hidrometri ura e Bunes) shënon 8.55 m ka rritje prej 5 cm me orën 18.00 të dates 23.01.2023 ( kuota max 8.70 m ).

Sipërfaqja totale e permbytur në Bashkinë Shkodër është 1400 Ha, e pandryshuar me orën 18.00 te datës 23.01.2023

Njësia Administrative Ana e Malit 1300 Ha e përmbytur.

Rruga e Obotit ka prezence uji 75 cm, e pa ndryshuar me oren 18.00 e datës 23.01.2023

Ujesjellesi Oblika 1 është jashtë funksionit.

Ka prezencë uji në oborre ne 15 banesa të fshatit Obot

Në rrugën e Obotit po operojnë dy mjete te kalueshmërisë së lartë së bashku me 7 forca të ushtrisë.

Njesia Administrative Dajç 100 Ha tokë bujqësore .

Në vendin e quajtur Urrelat e Shirqit , rruga Shirq-Darragjat ka prezencë uji në rrugë 10 cm, rruga është e kalueshme, ka ulje të nivelit prej 30 cm.

Grupet e EC te Bashkisë Shkodër janë në monitorim të vazhdueshëm të situatës.

Bashkia Vau Dejes:

Reshjet e shiut vazhdojne pa nderprerje ne te gjithe territorin e Njesive Administrative Shllak dhe Temal. Ne 10 fshatra te Njesise Administrative Temal nuk ka energji elektrike, si dhe ne te gjitha fshatrat e Njesise Administrative Shllak .Rrjeti elektrik eshte i amortizuar dhe shume i veshtire per tu riparuar.Rruget komunale jane te bllokuara.

Bashkia Malesi e Madhe:

Ne teritorin e bashkise ka patur reshje shiu dhe debore ne njad. Kelmend dhe Shkrel.
Akset rrugore jane te hapura.

Ne Bashkine Puke dhe Fushe Arrez situata paraqitet e qete.

Autoriteti Verior Rrugor:

Aksi H.Hotit-Tamare nuk ka probleme qarkullimi kryhet normal.
Aksi Tamare-Vermosh eshte i hapur ne dy korsi. Qarkullimi kryhet me goma dimerore, rrekomandohen te kene zinxhire me vete per disa segmente me pjerresi te madhe .
Ne aksin Boge-Theth eshte funksional segmenti Boge-Q.Thore. Me renien e temperaturave po punohet per hapjen e segmentit rrugor ne Q.Thore.r.t/abcnews.al