Miratohet buxheti për vitin 2019 në Lezhë

schedule17:06 - 29 Janar, 2019

schedule 17:06 - 29 Janar, 2019

Me votat e shumicës së këshilltarëve është miratuar buxheti për vitin 2019 në Lezhë. Ulje taksash dhe investime në infrastrukturë janë parashikuar në këtë buxhet. Në mbledhje munguan këshilltarët socialistë.

Këshilltarët e majtë, mazhorancë në Bashkinë e Lezhës bashkuan votat me të djathtët për të miratuar paketën fiskale dhe buxhetin për vitin 2019. Të vetmit që munguan ishin këshilltarët e Partisë Socialiste, të cilët në fakt e kishin paralajmëruar mungesën e tyre në këtë mledhje.

Ulja e taksave dhe rreth 69% të buxhetit për shërbime, investime dhe mbrojtjen sociale kanë bindur shumicën e këshilltarëve. Miratimi i buxhetit është përshëndetur nga nënkryetarja Alfrida Marku, sipas të cilës në këtë mënyrë po mbrohen interesat e qytetarëve.

Buxheti i Bashkisë Lezhë për vitin 2019 kap vlerën e 1.81 miliardë Lekë dhe do të jetë i fokusuar në përmirësimin e infrastrukturës në qytet dhe njësitë administrative të kësaj bashkie. /abcnews.al