Lugina e braktisur e kështjellave

schedule19:56 - 18 Janar, 2019

schedule 19:56 - 18 Janar, 2019

Lugina e Kështjellave në veriperëndim të Turqisë, është ndërtuar duke u mbështetur në botën arabe. Por në këtë zonë asnjë nga vilat nuk është shitur ende duke bërë që qyteti të jetë totalisht i braktisur. Projekti ka kushtuar 200 milion dollarë.

Kriza në sektorin e pasurive të patundshme ka transformuar Luginën e kështjellave të stilit Disneyland në një qytet të braktisur. Në këtë mënyrë, vendi që do duhej të ishte një zonë luksi, në këmbët e kodrave të Mudurnu, në Turqinë veriperëndimore, tashmë është një zonë e fantazëm dhe e braktisur.

Të gjitha ndërtimet, nga ana estetike, janë menduar për botën arabe. Pas tërheqjes nga ana e klientëve të Gjirit, aktivitetet e grupit Sarot janë bllokuar. Sipërmarrja ëhstë prekur nga kriza ekonomike si shumë firma të tjera në sektorin e ndërtimit. Pas muajsh negociatash, projekti do të rinisë me objektivin për t’u kompletuar brenda muajit Tetor dhe vilat mund të vihen sërish në shitje.

Sipas ndërtuesve do të ishte e mjaftueshme sikur të shiteshin gjysmat. Por kjo është vetëm një shpresë e mbështetur në investimet e të huajve në Turqi. Duke marrë parasysh rënien e lirës turke, investitorët e rinj mund të vendosin të shpëtojnë Luginën e Kështjellave./abcnews.al