I mbështolli këmbët me letër alumini dhe ajo që i ndodhi një orë më vonë është e mahnitshme

schedule14:46 - 4 Shtator, 2022

schedule 14:46 - 4 Shtator, 2022

Të gjithë kemi letër alumini në dollapët e kuzhinës, por vështirë se kemi menduar ndonjëherë se mund ta përdorim edhe në trup. Në vend që ta përdorni vetëm për gatim, filloni ta përdorni për arsye të tjera që mund të përmirësojnë problemet shëndetësore!

Pra, me këtë ju mund të shpëtoni nga ftohjet e vogla, të luftoni pagjumësinë dhe gjithashtu të merreni me çështje të tjera të përditshme!

Shfrytëzojeni rastin për të zbuluar 4 përdorime alternative të letrës së aluminit.

Lufton lodhjen

Përdorimi i letrës së aluminit për të luftuar lodhjen është një traditë shekullore e njohur nga ekspertët në mbarë botën! Kështu filloni duke vendosur disa fletë letre alumini në frigorifer për 2-4 orë. Më pas aplikoni gjethet në fytyrën tuaj dhe lërini aty derisa të ndjeni relaksimin e plotë të muskujve! Pasi të hiqni letrën, do të vini re se simptomat e lodhjes dhe pagjumësisë janë zhdukur!

Lehtëson dhimbjet e kyçeve

Është fantastike për trajtimin e gjendjeve të dhimbshme si artriti, përdhes, dhimbje të nervit shiatik dhe dhimbje të thembrave! Për të përfituar sa më shumë nga kjo metodë, filloni duke e mbështjellë petë rreth zonës më të dhimbshme të trupit tuaj dhe përdorni një fashë mjekësore për të mos shkëputur fletët e fletës. Lëreni fashën në vend gjatë natës. Përsëriteni këtë për 10-12 ditë, pastaj bëni një pushim dyjavor. Nëse dhimbja vazhdon, përsërisni trajtimin derisa dhimbja të zhduket!

Lehtëson djegiet e reja

Nuk dihet mirë se elementët e letrës së aluminit mund të ndihmojnë në lehtësimin e djegieve më mirë se shumë metoda të tjera. Universiteti i Wisconsin madje këshillon mjekët e traumës që të vendosin letër alumini në djegiet e reja! Për trajtimin e plagëve të djegura filloni duke larë zonën me ujë të ftohtë dhe më pas thajeni me një leckë të butë. Më pas aplikohet një shtresë e hollë vaji për djegien dhe mbi të vendoset një mbulesë garzë sterile. Pas kësaj, mbështilleni garzën me letër alumini dhe rregulloni ato me një fashë mjekësore. Mbajeni mbështjellësin në vend derisa të vini re se dhimbja është qetësuar!

Eliminon dhimbjet “imagjinare”.

Nëse kohët e fundit keni bërë një operacion amputimi ose po përjetoni dhimbje fantazmë që nuk mund t’i shpjegoni, letra e aluminit mund të jetë përgjigja për lutjet tuaja! Ju mund ta lehtësoni këtë periudhë të dhimbshme duke mbështjellë disa fletë letre alumini rreth gjymtyrës së prekur. Sigurohuni që ato të qëndrojnë në vend, duke përdorur një fashë mjekësore dhe sapo të vini re se dhimbja është qetësuar, mund të hiqni gjethet!

Mund t’ju bëjë të shpëtoni nga ftohjet e zakonshme

Është e rëndësishme të dini se si të trajtoni simptomat e të ftohtit ose të gripit sezonal pa marrë antibiotikë! Vendosni 5-7 shtresa letër alumini në këmbët tuaja dhe lërini në këmbë për një orë para se t’i hiqni. Më pas lërini këmbët tuaja të marrin frymë për dy orë dhe përsëriteni procesin me 5-7 shtresa të tjera letër alumini. Lërini këmbët tuaja edhe dy orë pushim dhe përsëriteni procesin edhe një herë! Bëjeni këtë për shtatë ditë, ose derisa të ndiheni më mirë!

Pra, pse të përdorni letër alumini vetëm në gatim? Me arsyet e mësipërme, tani e tutje do ta shihni letrën e aluminit në një dritë tjetër!/abcnews.al