Gjykata e Lartë lë fuqi dënimin me 30 vite heqje lirie për vrasësin me pagesë Julian Sinanaj dhe 5 të pandehurit e tjerë

schedule17:03 - 17 Mars, 2023

schedule 17:03 - 17 Mars, 2023

Në dhomë  këshillimi, Gjykata e Lartë la në fuqi  dënimin me 30 vite heqje lirie për Julian Sinanajn, pasi për shkak të statusit si dëshmitar i drejtësisë, ai i shpëtoi burgimit të përjetshëm, bën me dije gazetari i ABC News, Ermal Vija

Dënimi i dhënë në mars te vitit  2017 nga ish-Apeli për krime të rënda ka mbetur në fuqi edhe për 5 të pandehurit e tjërë, Genis Mëhillaj 10 vite burg, Albin Mexhaj 8 vite burg, Ilir Karçini 5 vite burg, Ndriçim Gjokona 8 vite burg, Marjon Mitro 8 vite burg. Ndërsa për Andon Mëhillaj i cili ishte dënuar me burgim të përjetshëm, gjykata e lartë ka pushuar çështjen pasi ai ndroi jetë në qeli në vitin 2020.

Julian Sinanaj tregoi  se është  paguar për disa ngjarje  kriminale ndërsa anëtarë e e tjerë të grupit e cilësuar edhe si banda e tritolit vepronin në formën e grupit të strukturuar kriminal./abcnews.al