Disa gjëra që duhet të dini përpara se të filloni të mbani dietë

schedule15:40 - 11 Shkurt, 2020

schedule 15:40 - 11 Shkurt, 2020

Një studim i kryer së fundmi ka zbuluar se dieta mund të dobësojë kockat dhe kjo mund të jetë një problem shumë i madh sidomos për ata që merren me stërvitje intensive sepse rritet rreziku i lëndimit.

Disa ekspertë shprehen se dieta mund të jetë efektive vetëm për një periudhë të shkurtër kohe. Madje sipas studimit një dietë afatgjatë mund të dëmtojë muskulin e zemrës.

Kur një person mban dietë, nivelet e ulëta të karbohidrateve bëjnë që niveli i sheqerit në gjak të bie dhe trupi pëdor yndyrën si energji dhe kjo çon në humbje të peshës.

Themeluesja e Nosh Detox, Geeta Sidhu-Robb u shpreh: Dieta jep rezultat më të mirë kur zbatohet nga një deri në dy javë./abcnews.al