“Diploma të dyfishta të doktoraturës”, firmoset marrëveshja mes Universitetit të Mjekësisë Tiranë dhe të Bolonjës

schedule17:29 - 18 Tetor, 2021

schedule 17:29 - 18 Tetor, 2021

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi, bën me dije se ditën e sotme në Bolonja të Italisë është firmosur marrëveshja mes Universitetit të Mjekësisë Tiranë dhe Universitetit të Bolonjës për di­plomat e dyfishta të doktoraturës.

Sot, në Bolonja të Italisë, së bashku me Rektorin e Universitetit të Mjekësisë Tiranë, Prof. Arben Gjata, ku hodhëm një hap të rëndësishëm me firmosjen e marrëves­hjes me Universitet­in e Bolonjës për di­plomat e dyfishta të doktoraturës. ​

Kjo nismë e frytshme i hap udh­ën kërkuesve shkencorë dhe doktorantëve tanë për të zhvilluar më mirë kapacitetet e tyre kërkimore-shke­ncore, si dhe për të thelluar më shumë mundësitë e bashkëpunimit edhe në fushën e shkëm­bimeve të studentëve e pedagogëve dhe të partner­itetit për pro­gramet “Erasmus+”, “Horizon Europe” etj.

Si Ministre e Arsimit dhe Sportit, jam me të vërtetë krenare për konkretizimin e kësaj marrëveshje­je, sepse reflekton më së miri objektivin tonë madhor për ndërkombëtarizimin e universiteteve shqiptare, me fokus rritjen e cilësisë së arsi­mit të lartë, si dhe një lidhje më të ngushtë me nevojat e tregut të punës “, shkruan Kushi.