Cili është sekreti i një martesë jetëgjatë dhe të lumtur?

schedule14:55 - 12 Mars, 2021

schedule 14:55 - 12 Mars, 2021

Gjetja e dashurisë së vërtetë është një nga synimet e njerëzve, dhe martesa është hapi tjetër. Të gjithë e dimë që martesa nuk është një hap i lehtë, sidomos tani që ka kaq shumë divorce. Por ekziston disa sekrete për të bërë martesën të zgjasë përgjithmonë dhe të qëndrueshme, të cilat abcnews.al do jua tregojë më parë.

Shprehni vlerësime

Një mënyrë për të mbajtur gjallë martesën është duke shprehur vlerësim çdo ditë. Çiftet shpesh i injorojnë nevojat e tyre emocionale në mënyrë të pavullnetshme. Por kur ndiheni i pavlerësuar, rritet ndjenja e pakënaqësisë dhe ndikon negativisht në marrëdhënie. Pranimi i gjesteve të vogla dhe kujtimi i këtyre gjesteve është një mënyrë e mirë për të nxitur modelet pozitive të marrëdhënieve.

Diskutoni për stresin

Një studim i botuar nga Journal of Marriage and Family Therapy zbuloi se përhapja e stresit të jashtëm në marrëdhënie ishte arsyeja më e madhe pse çiftet u rikthyen dy vjet pas terapisë martesore. Bisedat që ulin stresin janë disa nga diskutimet më të rëndësishme që një çift mund të ketë, informon abcnews.al.

Jini të dashur

Studimi i Normal Bar-it mbi më shumë se 70,000 njerëz në 24 vende zbuloi se çiftet që kanë një jetë të shkëlqyer seksuale, puthen me pasion pa asnjë arsye, përqafohen dhe janë të vetëdijshëm për të bërë gjeste të vogla vlerësuese ndaj njëri-tjetrit, kishin një martesë të lumtur.

Festoni një lajm të mirë

Divorci ndodh kur ka më pak pozitivitet në një martesë. Hoëard Markman, bashkë-drejtor i Qendrës për Studime Martesore dhe Familjare në Universitetin e Denver dhe një nga studiuesit kryesorë të martesave, thotë se, çiftet që argëtohen kanë më shumë gjasa të kenë një martesë jetëgjatë.  Studiuesit nga Universiteti i Uashingtonit zbuluan se në martesat e qëndrueshme, ka të paktën pesë herë më shumë ndërveprime pozitive sesa ato negative. Kur raporti fillon të bjerë, martesa është në rrezik të lartë për divorc, informon abcnews.al.

Mbani marrëdhënie të tjera

Për martesat, është e shëndetshme të qëndroni afër familjes dhe miqve për të marrë mbështetje dhe intimitet nga burime të tjera, përveç partnerit tuaj. Ndërsa martesa juaj duhet të jetë marrëdhënia juaj kryesore, ajo nuk duhet të jetë e vetmja./e.b-abcnews.al