BBC: Shqiptarët dhe serbët mbeten të ndarë pas luftës (VIDEO)

schedule10:00 - 18 Shtator, 2019

schedule 10:00 - 18 Shtator, 2019

Korporata Britanike e Transmetimeve (BBC), e ka përgatitur një kronikë për marrëdhëniet midis shqiptarëve dhe serbëve pas luftës në Kosovë.

Kjo shtëpi televizive tregon se lufta midis Kosovës dhe Serbisë ka përfunduar 20 më parë, por konflikti asnjëherë nuk është zgjidhur siç duhet, transmeton Klan Kosova.

“Njerëzit nga të dyja komunitetet ende nuk përzihen. A mundet gjenerata e lindur pas luftës të gjejë ndonjëherë një mënyrë për të jetuar së bashku?”

“Ariani 20 vjeçar asnjëherë nuk ka folur me ndonjë serb. Pas disa hezitimeve, ai ka pranuar ta takojë Selenën 16 vjeçare në urën që bënë ndarjen midis dy komuniteteve”.

Këtu mund ta ndiqni kronikën e plotë të BBC-së.

klankosova.tv