Banorët në Tapizë japin alarmin: Po shembet diga e liqenit

schedule16:16 - 12 Shkurt, 2018

schedule 16:16 - 12 Shkurt, 2018

Në Tapizë të Krujës, banorët janë alarmuar nga shkarjet e tokës, të cilat mund të çojne deri në shembjen e digës së liqenit. Ata kërkojnë të bëhet ndërhyrje sepse në një kohë tjetër mund të jetë shumë vonë.

Diga në liqenin e Tapizës në Krujë është në rrezik. 30 metra linear nga ana perëndimore e saj ka pësuar shkarje të tokës, në një thellësi prej 10 metrash.


Kjo rreshqitje mund të pasohet me shembjen e digës. Banorët jane të frikësuar. Ata thonë se një ngjarje e tille do të ishte katastrofike.

Në anë të digës së liqenit të Tapizës ndodhen 700 shtëpi banimi. Por një dalje e liqenit me kapacitet 8 milionë meter kub ujë do të prekte aeroportin e Rinasit dhe më shume territor, thonë banorët.

Fshatarët kërkojnë ndihmë sa ende ka kohë. Ata thonë se nëse nuk merren masa për riparimin e digës, bllokimii infiltrimit të ujrave do të thotë fund për ta./abcnews.al