Uthulla e mollës është një ushqim shumë i rëndësishëm që mund t’ju ndihmojë në humbjen e peshës, rregullimin e sheqeri në gjak dhe uljen e kolesterolit. Uthulla e mollës është bërë e njohur vitet e fundit për përfitimet që ajo i sjell trupit, duke filluar nga kontrolli i diabetit te parandalimi i sëmundjeve të zemrës, informon abcnews.al. Hulumtimet kanë treguar se ajo gjithashtu mund të ndihmojë në kontrollin e peshës duke parandaluar mbipeshën dhe duke kontribuar në humbjen e kileve të tepërta në kombinim me një plan diete.
Por pyetja më e zakonshme është nëse uthulla e mollës na ndihmon të humbasim peshë dhe si duhet ta pimë atë. Sipas shumë teorive, uthulla e mollës është zgjidhje natyrale për humbjen e peshës, pa efekte anësore nëse merret në mënyrë të moderuar.
Përfitimet e një diete detoksike përfshijnë:
1. Sigurimi i ndjenjës së ngopjes, gjë që parandalon ngrënien e tepërt
Për të humbur peshë, trupi duhet të djegë më shumë kalori sesa merr. Uthulla e mollës vonon kalimin e ushqimit në sistemin tretës, duke ndihmuar trupin të ndjehet i ngopur për më shumë orë pas ngrënies.
2. Rrit metabolizmin
Uthulla e mollës shkakton një ndryshim në metabolizmin në nivelin gjenetik, duke rezultuar në humbje peshe, informon abcnews.al. Enzimat dhe acidet organike përshpejtojnë metabolizmin dhe rrisin raportin në të cilin trupi djeg dhjamin, përveçse ndihmon në zbërthimin e yndyrave, gjë që e bën atë ideale për humbje peshe në mënyrë të shëndetshme.
3. Ndihmon në kontrollin e trigliceridit, kolesterolit dhe rregullon presionin e gjakut.
4. Ndikon në sekretimin e insulinës
Konsumi i uthullës së mollës me një vakt të lartë me karbohidrate rrit ndjeshmërinë ndaj insulinës. Insulina lejon që qelizat e trupit të përdorin energji nga qarkullimi i gjakut në sistemin e qarkullimit të gjakut. Pasi të keni konsumuar shumë karbohidrate, sekretohet një sasi e madhe e insulinës në mënyrë që të prishen sheqernat.
Përveç se ndihmon në humbjen e peshës, uthulla e mollës ka sjell dhe shumë përfitime të tjera:
1. Uthulla e mollës ndihmon në luftën kundër baktereve në gojë që shkaktojnë erë të keqe, ekuilibron nivelet e pH të trupit, mund të zvogëlojë sindromën e këmbëve të shqetësuara dhe të parandalojë ngërçet në këmbë.
2. Ndihmon në detoksikimin e zorrës së trashë dhe promovon tretjen e duhur.
3. Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe filtron toksinat nga gjaku.
4. Heq aciditetin e shkaktuar nga konsumimi i disa ushqimeve./abcnews.al