4 shenja që ju tregojnë se iPhone juaj ka një virus dhe si ta hiqni atë

schedule17:22 - 19 Qershor, 2022

schedule 17:22 - 19 Qershor, 2022

Në rast se po pyesni veten, po, është shumë e lehtë që celulari juaj të kap një virus, siç ndodh për kompjuterat. Ajo që zakonisht ndodh në një telefon celular është se virusi synon dobësitë dhe aplikacionet që mund të mos menaxhojnë siç duhet informacionin tuaj personal.

Por si ta dini se keni një virus? Zakonisht përmes performancës celulare. Le të shohim disa të dhëna tipike.

Rritja e përdorimit të të dhënave

Nëse ka një virus që nuk është zbuluar, ai do të rrisë përdorimin e përgjithshëm të të dhënave.

Aplikacionet e ngjitjes

Edhe pse ka disa arsye pse kjo mund të ndodhë, nëse keni kapacitet të mjaftueshëm dhe jo aplikacione të panumërta, por e shihni se ato janë të bllokuara, mund të keni një virus.

Mbinxehje

Është normale që kjo të ndodhë aty-këtu, por mbinxehja e shpeshtë mund të nënkuptojë që malëare konsumon shpejt RAM-in.

Mesazhe të padëshiruara

Ato janë si posta të padëshiruara. Nëse merrni ankesa nga miqtë se po u dërgoni lidhje të rrezikshme, ndoshta duhet ta kërkoni.

Si të hiqni virusin nga një iPhone

Pastroni historinë tuaj përmes cilësimeve.

Qëndroni te cilësimet, futni Apple ID dhe më pas iCloud. Zgjidhni kopjen rezervë më të fundit.

Shkoni te Settings, zgjidhni ‘Të përgjithshme’, më pas ‘Rivendosni’ dhe ‘Fshijeni’ të gjithë përmbajtjen. ‘Rivendosja’ në ‘cilësimet e fabrikës’ është zgjidhja e fundit./abcnews.al