Unaza e Re, qeveria cakton fondin për dëmshpërblim

schedule21:42 - 17 Prill, 2019

schedule 21:42 - 17 Prill, 2019

Qeveria vendosi sot të lëvrojë rreth 1.2 miliard lekë për të shpronësuar për interes publik pronat që preken nga projekti i Unazës së Madhe nga Pallati me Shigjeta te rrethrrotullimi i “Sheshit Shqiponja”.
Fondi është i destinuar për ata që kanë dorëzuar dokumentacionin pranë ARRSH dhe përfshin truall, toka dhe ndërtesa.  Në mbledhje u mor edhe vendimi për të miratuar Kartën e Studentit e cila ishte një nga premtimet e paktit për universitetin. Një tjetër vendim është dhe miratimi i një grandi të KFV prej 2.9 milionë euro për rehabilitimin e godinave të studentëve. Qeveria miratoi edhe njohjen e ndërsjellë të lejeve të drejtimit me Kosovën./abcnews.al