Ulza Eco Park, Klosi: Model i destinaciont të ri turistik

schedule20:38 - 25 Prill, 2018

schedule 20:38 - 25 Prill, 2018

Modeli i parë që ekuilibron mbrojtjen e mjedisit dhe zhvillimin e turizmit do të zhvillohet në vendin tonë në liqenin e Ulzës. Ulza Eko Park është nisma më e re e ndërmarrë nga Ministria e Mjedisit dhe Turizmit.

Një udhëtim nga Shkopeti në Ulëz dhe një projekt i ri.

Krijimi i Ulza Eco Park do të jetë modeli parë që ekuilibron mbrojtjen e mjedisit dhe zhvillimin e turizmit.

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi e nënshkroi marrëveshjen në pesë-vjetorin e shpalljes së këtij liqeni si park natyror.

Thirrjen ministri i Mjedisit dhe Turizmit ia drejtoi bizneseve në këtë zonë.

Të përfitojnë nga subvencionet e shtetit, të investojnë në agroturizëm dhe te rrisin potencialin turistik.

Pasi uroi banorët për festën e Shën Markut, ministri Klosi tha se festa tradicionale, historia dhe bukuria natyrore janë vlera të cilat është e patolerueshme që të mbeten të fshehura.

Përmes këtij projekti përveç turizmit kultuor në këtë zonë mund të zhvillohen ecje në natyrë e sporte ujore./abcnews.al