Trajnohen udhërrëfyesit e parë turistikë

schedule17:45 - 28 Mars, 2019

schedule 17:45 - 28 Mars, 2019

Edhe udhërrëfyesit turistikë do të formalizohen. Së shpejti Ministria e Turizmit do të certifikojë personat që shoqërojnë apo u shërbejnë turistëve.

Ministria e mjedisit dhe turizmit do të certifikoje se shpejti udhërrëfyesit e parë turistik. Gjatë interpelancës me operatoret turistik ministri Klosi bëri me dije se tashmë edhe kjo fushë do të formalizohet duke vënë në shërbim të turistëve persona të trajtuan dhe specializuar.

“Aktualisht kemi 3 subjekte (Tirana Training Center- Kategoria Kombëtar dhe Kategoria Lokal, NATGA Training Center- Kategoria Kombëtar dhe Kategoria Lokal, Federata Shqiptare e Rafting- Kategoria- Specialiteti i Veçantë Rafting/Kajak dhe Kanoe/ Hidrospeed/ Kanionim dhe Kacavjerrje) që Ministria ju ka akredituar programet e udhërrëfyesit turistik të ofruara prej tyre”.

Sa i takon udhërrëfyesve turistik të huaj, ministri Klosi bëri me dije se nëse ai nuk është i certifikuar në Shqipëri mund të shërbej si shoqërues turistësh por duhet të ketë gjithashtu dhe një udhërrëfyes turistik të certifikuar. E nëse nuk e zbatojnë këtë pikë ata ndëshkohen me 150 000 lekë gjobe./abcnews.al