SHBA: Nuk do e shpallim Rusinë “sponsor shtetëror të terrorizmit”

schedule11:03 - 30 Nëntor, 2022

schedule 11:03 - 30 Nëntor, 2022

Shtetet e Bashkuara aktualisht nuk e konsiderojnë të dobishme përcaktimin e Rusisë si një shtet sponsor të terrorizmit, por mbështesin kufizime të mëtejshme ndaj Rusisë në formën e sanksioneve dhe kufizimeve të eksportit, tha ambasadorja Julianne Smith, Përfaqësuesja e Përhershme e SHBA-së në NATO.

“Sigurisht nga këndvështrimi i SHBA-së, unë mendoj se keni dëgjuar Presidentin Biden dhe të tjerë në të gjithë administratën të komentojnë për këtë. Dhe ndjenja në Uashington është se kjo nuk është vërtet e nevojshme për momentin, dhe, në fakt, mund të jetë ndoshta kundërproduktive në kuptimin që mund të pengojë ose pengojë aftësinë tonë, për shembull, për të marrë asistencë humanitare në Ukraina ose një pjesë e grurit jashtë Ukrainës”, tha Smith, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve.

Më 23 nëntor, me 494 vota pro, Parlamenti Evropian e shpalli Rusinë një “sponsor shtetëror të terrorizmit”. Kundër votuan 58 deputetë dhe abstenuan 44. Parlamentet e Letonisë dhe Estonisë e kishin shpallur më parë Rusinë një “sponsor të terrorizmit”. /abcnews.al