“Sa më shumë pije joalkoolike të konsumojë 1 burrë, aq më shumë probleme seksuale”, e thotë shkenca

schedule23:00 - 4 Maj, 2022

schedule 23:00 - 4 Maj, 2022

Hulumtimi i ri lidh fertilitetin mashkullor me konsumimin e shumë pijeve joalkoolike. Studiuesit arritën në përfundimin se sa më shumë pije joalkoolike të pijë një mashkull, aq më shumë krijohen probleme në jetën seksuale dhe fertilitetin e tyre. Një tjetër studim i kohëve të fundit zbuloi se burrat që ishin të varur nga pijet freskuese kishin spermë më pak të fortë se ata që shmangnin konsumimin e tyre. Në fakt, ato shoqëroheshin me mosfunksionim erektil.

Megjithatë, nuk duket se ka një lidhje mes kafeinës që përmbajnë këto pije freskuese dhe densitetit të ulët të spermës, ndaj duhet të jetë për shkak të një përbërësi tjetër, ndoshta një ëmbëlsues./abcnews.al