Rruga e Arbrit, Balluku inspekton punimet në tunelin e Murrizit

schedule13:20 - 2 Gusht, 2019

schedule 13:20 - 2 Gusht, 2019

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku inspektoi punimet që po kryhen në Rrugën e Arbrit. Problemet e krijuara nga rrëshqitja e tokës sipas ministres do të zgjidhen në mënyrën më të mirë dhe rruga do të jetë gati para afatit të parashikuar.

Qeveria synon që Rruga e Arbrit të jetë e hapur për qarkullimin e mjeteve para afatit të parashikuar në kontratë, pavarësisht problemeve të hasura gjatë zbatimit të projektit.

Përbërja gjoelogjike e nëntokës ka krijuar rrëshqitje në zonën ku po ndërtohet tuneli i Murrizit duke krijuar vonesa në ecurinë e punimeve.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, shkoi për të inspektuar ecurinë e punës.

“Pas investigimeve me mjete, me specialistë, rezulton që rrëshqitja është mbi 60 metër. Dhe kjo pastaj na detyroi që ta ndalonim në hyrje, të kalonim, për të mos lënë ritmet këtej nga dalja, dhe jemi në përfundim të investigimeve dhe besoj shumë shpejt, punë ditësh do t’i dalim Ministrisë me propozimin e një apo dy varianteve të cilat do të vlerësohen sesi mund të zgjidhen”.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë beson se zgjidhja që do t’i jepet këtij shqetësimi do të jetë me e favorshmja.

 “Përsa kohë marrim vendime, të cilat do të jenë të bazuara në fakte teknike, sigurisht zgjidhja do jetë e mirë. Është një zgjidhje komplekse. Nuk e vëmë në dyshim që do na harxhojë pak më shumë kohë, por ndërkohë jemi zotuar që ky projekt i gjithi duhet të mbarojë para afatit dhe shpresojmë që rezultatet që do dalin nga i gjithë sondimi që ju po bëni në nëntokë të jenë rezultate të cilat na japin një zgjidhje që nuk do na marri shumë kohë. Megjithatë, siç ju thatë, ne kemi një plan B për krijimin e një bypass-i mbi këtë tunel në rast se nuk do kemi mundësi për të proceduar më tutje”.

Pavarësisht problematikave inxhinierët e kompanisë ndërtuese premtojnë se tuneli do të ndërtohet sipas afateve të parashikuara më herët. /ABC news Albania 24/7