Putin: Të vaksinuarit me Sputnik s’duhet të privohen nga e drejta për të udhëtuar

schedule08:10 - 6 Dhjetor, 2021

schedule 08:10 - 6 Dhjetor, 2021

Presidenti rus Vladimir Putin ka deklaruar se personat e vaksinuar me vaksinat ruse, Sputnik V nuk duhet të privohen nga e drejta për të udhëtuar nëpër botë.

“Ne duhet të sigurohemi që njerëzit që janë vaksinuar me Sputnik, ashtu si ata të vaksinuar me vaksina të tjera, të kenë mundësinë të udhëtojnë nëpër botë pa u shqetësuar”, tha Putin gjatë një takimi me presidentin e Federatës Ndërkombëtare të Kuq. Shoqatat e Kryqit dhe Gjysmëhënës së Kuqe (IFRC), Francesco Roça.

Sipas një studimi të botuar në revistën e specializuar “The Lancet”, vaksina ruse Sputnik V ka një efektshmëri prej 91.6 përqind. Ky ishte rezultati i rezultateve të provave me 20.000 vullnetarë. Vlera do të ishte e ngjashme me atë të vaksinave nga Moderna dhe BioNTech/Pfizer.

Pasi kritikës për mungesën e studimeve të besueshme, studiuesit rusë kanë botuar detaje të tjera në lidhje me vaksinën Sputnik V kundër Coronas. Sipas tyre, vaksina ka një efektivitet prej 91.6 përqind.