Partitë e vogla opozitare formojnë “Grupimin e Qendrës së Djathtë”

schedule17:39 - 25 Prill, 2019

schedule 17:39 - 25 Prill, 2019

Pas zyrtarizmit të koalicionit opozitar të firmosur mes partisë demokratike dhe aleatëve të saj, këta të fundit kanë ndërmarrë një lëvizje organizative përmes krijimit të “Grupimit të Qendrës së Djathtë”, i cili ka për qëllim unifikimin e qëndrimeve të 5 partive të vogla sa i përket kërkesave të tyre për garantimin e zgjedhjeve të lira e të ndershme.

Partitë e vogla opozitare zotohen përmes krijimit të ‘Grupimit të Qendrës së Djathtë’ se unifikojnë qëndrimin e tyre sa i përket kërkesave për garantimin e standardeve demokratike në zgjedhje.

E duket se i pari qëndrim i përbashkët i partive të vogla opozitare është pikërisht një prej kërkesave të hershme të artikuluaka nga krerët e tyre, ndryshimi i sistemit zgjedhor. Propozimi i 5 partive aleatë të Partisë Demokratike është pikërisht modeli me lista të hapura.

Nard Ndoka: “Kemi bashkëpunim ndër vite për kauzën tonë të përbashkët në shumicën e rasteve si ka qenë kodi zgjedhor”.

Republikanët, Ambientalistët, Demokristianët, Lëvizja për Zhvillim Kombëtar dhe Partia për Bashkimi për të Drejtat e Njeriut përmes këtij grupimi kanë vendosur të zhvillojnë veprimtarinë e tyre si një forum i përbashkët, në përputhje me platformën e nënshkruar në formë marrëveshjeje me Partinë Demokratike.

Agron Duka: “Faktori kryesor që sjell hemorragji të vazhdueshme është ekonomia, pasiguria, jeta sociale e kulturore”.

Përmes këtij akti partitë e vogla opozitare zotohen të kenë qëndrime të unifikuara në kërkesat që do të garantojnë zgjedhje të lira e të ndershme.

Fatmir Mediu: “Garantohet që vota e qytetarëve shkon tek kandidatët që ata duan dhe jo tek kandidatët që paracaktojnë liderët e partive politike”.

Takimi i zhvilluar në tiranë, do të përsëritet në çdo qark të vendit, ku bazuar në strategjinë e përbashkët politike do të trajtohen të gjitha temat që janë prioritet i aksionit opozitar./abcnews.al