Nga “Range-t” tek “Jaguar-et” e bizneset në bregdet, të gjitha pasuritë që iu sekuestruan Alban Xhepës

schedule16:18 - 9 Shkurt, 2021

schedule 16:18 - 9 Shkurt, 2021

Makina luksoze si Rage Rover e Jaguar si dhe biznese në bregdet janë mes 6 milionë euro pasuri që prokuroria e Tiranës i ka sekuestruar Alban Xhepës. Ky i fundit dyshohet që e ka bërë pasurinë përmes rrugëve të paligjshme. Xhepa dyshohet se ka pastruar paratë e vendosura në rrugë kriminale jashtë shtetit.

Makinat luksoze të sekuestruara

1. TR 8470 H Benz Mercedez ne emer te shtetasit Alban Xhepa.
2. AA 483 SU Range Rover e zeze ne emer te shoqerise International Marketing SOL
3. AA 296 RV Audi A7 e zeze ne emer te shtetasit Ilirjan Ibrahim Shkurti.
4. AA 264 OR Mercedes Benz ne emer te shtetasit Iqmet Hedi Kolami.
5. AA 377 IZ Mercedes Benz S500 e zeze ne emer te Qemal Shefki Aliu.
6. AA 988 SF Smart e kuqe ne emer te shtetases Meri Ramis Xhepa.
7. AA 845 XJ Jaguar E-Space ne emer te shtetases Meri Ramis Xhepa.
8. AA 300 KF Land Rover e zeze ne emer te Go Trade International.
9. AB 621 AD Benz-M S350 Bluetec blere me lizing nga Alban Xhepa.
10. AA 394 XD Range Rover e zeze ne pronesi te International Marketing Solutions.

– Pasuria me Nr.125/23 Vol.8, Fq.2017 ne zonen kadastrale nr.3266 me indeks harte K-34-100-(27- C) per pronen truall me siperfaqe 500m2 ne sauk, prone e rregjistruar me date 02.04.2019.
– Shteasi Alban Xhepa ka ne pronesi dhe dy biznese te cilat i ka te rregjistruara ne nje NIPT L92022003U me emer subjekti HEAT forma ligjore SHPK data e themelimit 20.08.2019. Adresa
e Bar Restorant HEAT ne Tirane eshte ne Rrugen Ismail Qemali pallati Gener 2 ne pasurine nr.2/317/ND-N3. Ndersa Adresa e Bar Restorant HEAT ne Palase ne territorin e Green Coast Resort & Residences.

– Biznesi me NIPT L92022003U me emer subjekti HEAT forma ligjore SHPK data e themelimit 20.08.2019. Adresa e Bar Restorant HEAT ne Tirane eshte ne Rrugen Ismail Qemali pallati Gener
2 ne pasurine nr.2/317/ND-N3.

– Bar Restorant HEAT ne Palase ne territorin e Green Coast Resort & Residences.

– Biznesi me NIPT L61313042A me emer subjekti International Marketing Solutions Global me
adrese Njesi Bashkliake nr.5 Rr.Nikolla Tupe Godina 1 K.3 siper lokal XIXA.

– Biznesi me NIPT M01913001A me emer sujketi Proedita Consulting me adrese Njesi Bashkliake
nr.5 Rr.Tish Dahija Kompleksi Kika shkalla 2 Hyrja 4 Tirane

Gjithçka nisi pas hetimit të Prokurorisë së Shkallës së Parë, Tiranë në lidhje me Alban Xhepën për veprën penale “Pastrimit te produkteve te vepres penale ose veprimtarise kriminale”.

Hetimet e prokurorisë nisën pas marrjes së informacioneve nga policia e Tiranës se personi në fjalë ishte duke pastruar para, të cilat ishin fituar përmes aktivitetit të jashtëligjshëm jashtë vendit.

“Sipas informacionit fillestar i dyshuari A. Xh, kishte në administrim kompani të ndryshme dhe kryente veprimtarinë e pastrimit të produkteve të veprës penale. sb/abcnews.al/